COURSE: Liberating dance, conscious presence

Dancing in Park_edited.jpg

Liberating dance

7 -10 July 2022  (LANGUAGE: SWEDISH)

Course leaders: Anne Grundel and Frida Grundel, Frigörrande dans akademin
 

Kursen är fullbokad men om du vill ställa dig på väntelista så skicka ett mail till ann_sjoling@hotmail.com.

En helg i Medveten närvaro och Frigörande Dans
 

Mindfulness är att vara medvetet närvarande i kropp och själ – att iaktta och identifiera hur det känns att vara du – just nu. Ett sätt att nå inre frid.


Med hjälp av dansen går du på upptäcktsfärd i kropp och själ, lyssnar till vad som händer, följer impulserna från kroppens egen intelligens – fri i rytmen och rörelserna. Inga krav eller ”måsten”.


Bakgrund

Frigörande Dans är din egen dans. Ett nytt sätt att motionera, med fria rörelser i medveten närvaro. Ett verktyg för stärkt självkännedom, en meditation i rörelse. Kroppen vill gärna röra sig och den har oändliga möjligheter! Dansen varvas med övningar som speglar kursens tema.

Anne introducerade sin metod i Frigörande Dans i Sverige i början av 90-talet, en dansform som idag är väletablerad. Hon har även startat Frigörande Dans Akademin där hon årligen utbildar nya dansinspiratörer. Ledarutbildningen är självupplevelsebaserad och du kan delta i även om du inte har som intention att bli ledare i Frigörande Dans. Utbildningen, liksom sommarkursen, ger möjlighet till att upptäcka din inre värld – att bli medveten om tankar, känslor och beteenden som hindrar dig från att leva ditt liv fullt ut.

Anne Grundel

Anne Grundel är pedagog med mångårig erfarenhet av självkännedom, friskvård, meditation och dans. Hon är även utbildad journalist och lärare med flera års erfarenhet inom båda yrkesområdena. Inom dansen är Anne skolad i England där hon under ett års tid skapade sin egen utbildning. 1993 startade hon Frigörande Dans Akademin och har sedan dess arbetat enbart med dans och medveten närvaro (mindfulness) som kursledare, utbildare och föredragshållare.


Anne är speciellt uppskattad för att i grupperna skapa en tillåtande stämning som inspirerar till medveten närvaro och innerlig glädje. ”Den Frigörande Dansen har berikat mitt liv och hjälpt mig till stärkt självkänsla, innerlig glädje och mod att alltmer vara mig själv. Dansen hjälper mig att stå i kontakt med mitt inre centrum – den enda verkliga tryggheten.


Genom dansen har jag fått bättre hälsa, ökad sinnesfrid och vitalitet – och jag upplever hur mina kursdeltagare berikas på liknande sätt. Genom att andas och dansa fritt, och vara i nuet, i kontakt med kropp och själ blir vi mer levande, öppna och kraftfulla. Mera människor helt enkelt.” Läs mer fridans.nu

Frida Grundel

Frida Grundel gick Frigörande Dans Akademin år 2017. Hon är även utbildad på Kungl. Musikhögskolan och arbetar som sångerska och rytmikpedagog.

”För mig är dansen ett utforskande i rörelsens oändliga möjligheter. Den är också det mest effektiva sättet att bli närvarande, stark, skärpt och glad. Genom att dansa bebor jag min kropp fullt ut, den blir helt min egen.” Läs mer www.fridagrundel.com


Praktiska detaljer

Kurskostnad: 3200 kr
Kost och logi tillkommer: Se nedan (betalas direkt till Mundekulla vid incheckning)

Max antal deltagare: 40 personer


Anmälan

Kursen kan bokas från 1 december 2021. Du bokar genom att anmäla dig till Ann Sjöling. Här meddelar du också vilken typ av logi du önskar. Detta gör du på ann_sjoling@hotmail.com.


Därefter betalar du anmälningsavgiften, 1200 kr till Frida Grundel.
Handelsbanken. Clearing 6126  Kontonummer 196572398, OBS skriv ditt namn på betalningen. Eller Swish: 070 -1104128.


Kostnad för "kost och logi", per person för 3 dygn (betalas vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 3900 kr
Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3450 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3300 kr
Del i dubbelrum med gem. dusch/wc: 3000 kr
Del i trebäddsrum med egen dusch/wc: 2850 kr
Del i trebäddsrum med gem. dusch/wc: 2550 kr
Sovalkov bakom draperi (med madrass, täcke, kudde): 2400 kr

 

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Tag med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Deltagare städar sitt rum efter kurs/retreat. Slutstädning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Mundkulla_highres-56.jpg

Dates & Times

Date 7 -10 July 2022

Check-in 14.00 -16.00.

The course starts at 16.00 on Thursday and

ends at 14.00 on Sunday.

Contact

 

For questions about the course:

Anne Grundel: anne.grundel@fridans.nu

Frida Grundel: fridagrundel@gmail.com

anne grundel.jpg

Course leader: Anne Grundel

Frida.jpg

Course leader: Frida Grundel

Mundkulla_highres-85.jpg