top of page

RETREAT: Mindfulness, Dharma teaching, TRE, EFT

Mundekulla_buddha.jpg

The Courage to Face Happiness & Suffering

6 - 9 April 2023  (LANGUAGE: SWEDISH)

Course leaders: Jem (Chan Phap Ho) and Emma (Dinmali)

Under dessa dagar kommer makarna Emma Dinmali och Jem Chan Phap Ho vara våra guider. De kommer dela med sig av sin kärlek, glädje och frihet. De erbjuder en öppen och tillåtande inramning för de meditationer, undervisning och övningar vi kommer uppleva. Tillsammans som en gemenskap kommer vi få tillfälle att speglas i varandra, att stötta och bli stöttade. Allt detta och mer kommer hjälpa oss att bli mer levande, komma i kontakt med och börja omvandling av rädsla och andra utmaningar. Vi stiger in i Modet att Möta Lycka och Lidande, inom oss själva och i livet.

Vi erbjuder uråldrig visdomslära i meditation och undervisning i alkemisk förening med nya alternativa terapimetoder som stöttar oss till djupare nivåer av inre frid och lycka.

Jem kommer att leda oss i olika mindfulness övningar som inkluderar gående meditation utomhus. Sittande meditation och qigong hjälper oss att lugna och stilla kropp och medvetande så vi är mer förenade och närvarande. Detta hjälper oss att känna in djupare. I undervisningen erbjuds insikter om hur lycka kan näras och hur lidandet kan omfamnas och omvandlas.

För att kunna gå djupare in i närvaron kommer Emma att lära ut EFT tapping (Emotional Freedom Technique). Tillsammans kommer vi att lugna och avaktivera stressande tankar och känslor som stiger till ytan under vårt inre utforskande. Genom att omvandla gammal stress får vi större tillgång till nuet och till vår livsenergi.

Vid två tillfällen kommer Emma leda TRE (Tension/Trauma Release Exercises). TRE hjälper kroppen att släppa tag om gammal och ny stress genom naturlig skakning.

TRE och EFT tapping är tekniker man kan använda själv hemma. Mycket annat som vi utövar under dagarna tillsammans kan man också ta med i sitt eget övande.

Allt detta sammanstrålar för att hjälpa oss ta hand om svårigheter och sår, samt nära förståelse om lyckans och lidandets tillblivelse och relation till varandra. Detta bidrar till ökad livskvalité för oss.

 

Denna retreat inkluderar vegetariska måltider tillsammans (delvis i tystnad) som hjälper oss integrera närvaro när vi äter och samtalar med varandra. För att hjälpa en känsla av gemenskap att uppstå kommer vi ha fikapauser på eftermiddagen, samt delningsgrupper dagligen. Vi kommer inkludera någon ceremoni samt firande av vår tid tillsammans.

Under denna resa lär vi oss sätt och övningar som kan användas även hemma i vår vardag och hjälpa oss att nära vårt mod, klarhet och kärlek. Dessa är nödvändiga element i en djup omvandling och bidrag till ett nytt sätt att leva på denna dyrbara jord.


Undervisningen sker på svenska.

Se en video där Jem och Emma berättar mer om retreaten här.


 

Jem (Chan Phap Ho)

Jem (Jerker Eje Mattias) växte upp i Stockholm och började meditera vid 21 års ålder. Efter att ha lämnat sitt arbete som familjerätts jurist och rest i Indien, hittade Jem sitt spirituella hem i Plum Village med Zen Mästaren Thich Nhat Hanh. När han ordinerades som munk 2003 erhöll han namnet Chan Phap Ho (Dharmas Sanna Beskyddare). Han har 10 års erfarenhet som Dharma lärare under sin tid som munk då han guidat tusentals människor i "the art of mindful living" i Nordamerika, Sverige och Asien. Han hänger fortfarande sitt liv åt att sprida kärlek och förståelse. Kombinationen av mindfulness, meditation, qigong och tid i naturen är Jems grund för välmående i sitt liv och sitt arbete. Läs mer om Jem: Hemsida och Facebook.

Emma (Dinmali)

Emma växte upp i Trelleborg och började meditera i tonåren. Det andliga sökandet fanns med tidigt och en längtan bort från de svåra känslor och depressioner som började under uppväxten. Hon gick många olika kurser och terapier tills hon hittade de tekniker som läkte på djupet. År 2002 gick hon Osho terapeututbildning i Pune, Indien och familjekonstellations utbildningen år 2003. Senare har hon utbildat sig i TRE (Tension/Trauma Release Exercises) och EFT tapping (Emotional Freedom Technique). Emma delar med sig av den kunskap och de redskap hon själv upplevt som läkande och stöttande på vägen närmre glädje och frihet i livet. Namnet Dinmali fick Emma i Indien och det betyder ”den som ger ljus åt dagen”. Läs mer om Emma och hennes arbete på Inre Frihet här.

vårbild.jpg

Dates & Times

Date April 6 - 9, 2022

Check-in 4 - 6 pm

Dinner at 6 pm
The retreat begins at 7.30 pm

The retreat ends at 3pm on Sunday.

Contact

For questions about the retreat and registration:

info@hjartatsgladje.se

Feedback från tidigare retreat
 

”Ni var fantastiska, varma och kärleksfulla och hade ett så fint samspel ihop där era olika kompetenser gav djup och mening till mig.”

”Er ödmjukhet och kunskap om livet gjorde mig trygg. Stillheten, alla övningar, föreläsningar och närheten till naturen fick mig att våga titta djupare in i mig själv. Jag kände mig glad och påfylld när jag åkte hem. Jag fick även med mig bra verktyg som jag fortsatt använda. Jag kan varmt rekommendera kursen och jag kommer själv att gå den igen när den dyker upp.””

”Det var fina dagar som har gett mig inspiration till vidare övning i mitt vardagsliv. Det var givande med kombinationen buddhistisk utövning och terapeutiska tekniker. Att ni är så fina och kärleksfulla retreatledare bidrog till att skapa en fin, trygg och tillåtande gemenskap att vila i.”

IMG_9272_1 mindre.jpg

Course leader: Jem (Chan Phap Ho)

Praktiska detaljer

Kurskostnad

2750 kr (inkl moms)

Early bird pris till den 31 januari: 2450 kr

 

Om du verkligen vill vara med men behöver särskild rabatt skriv om din situation i Meddelande i anmälningsformuläret.

 

Bekräftad plats erhålls när kursavgiften betalats.
Kostnad för "kost och logi" tillkommer, se nedan.


Kostnad för "kost och logi", tors-sön (betalas vid incheckning)
Enkelrum med egen dusch/wc: 4050 kr
Enkelrum med delad dusch/wc: 3750 kr
Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 3450 kr
Del i dubbelrum med delad dusch/wc: 3150 kr

Del i trebäddsrum m egen dusch/wc: 3000 kr
Del i trebäddsrum m delad dusch/wc: 2700 kr
Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2550 kr

Betalning och anmälan

Betalning av kursavgift enligt ovan kan betalas via Swish 0707389849, meddelande: ”Modet” eller genom överföring till bankkonto (skriv i meddelande i anmälan om du vill överföra betalningen så skickas bankkonto numret till dig). Skriv även under meddelande om du vill få kvitto.

Vid avbokning återbetalas kursavgift minus anmälningsavgift om 300 kr. Detta tillämpas oavsett om deltagare eller kursledare ställer in. Efter den 6 mars återbetalas kursavgift minus 300 kr endast i fall av sjukdom. Betalning sker till Hjärtats Glädje, som drivs av Jem (Jerker Fredriksson) som enskild näringsverksamhet, som är F-skatt och momspliktig.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass, working meditation).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

Emma Dinmali.jpg

Course leader: Emma (Dinmali)

bottom of page