top of page

WEEKEND: Music, mindfulness, community

Mundekulla_webbutval_2017-07-89.jpg

Music and Mindfulness
- in action

14 -17 April 2022  (LANGUAGE: SWEDISH)

Organizer: The Mundekulla Team

Välkommen till en helg i fin gemenskap

Vare sig du har varit hos oss många gånger eller ännu inte besökt oss, så är du varmt välkommen till en helg där vi i fin gemenskap firar påsken med yoga, musik, dans, vila, möten och i en härlig arbetsgemenskap.

Music and Mindfulness på Mundekulla

Några av Mundekullas kärnord är ”Musik och Mindfulness” där musiken erbjuder gemenskap och samvaro. Mindfulness är ett begrepp som inte bara handlar om att sitta still och meditera utan att påminna oss själva och varandra om att vara närvarande i det vi gör, att göra en sak i sänder.

Under helgen erbjuds yoga, meditation, musik, gemenskap samt även lite praktiskt arbete då vi snyggar upp Mundekulla inför säsongen. Vi kommer bl.a. att måla ladugården och plantera träd genom ”Adopt a tree projektet” (adoptatree.se). Vi kommer även att koka vår egen rödfärg över öppen eld då vi blandar i olika ingredienser som mjöl, vatten och pigment, enligt ett gammalt recept, som sedan målas på ladugården. Utöver praktiskt arbete (max 5 tim per dag) kan du göra skogsvandringar, besöka utkikstornet, vila, basta, uppleva gemenskap och återhämta dig. Denna helg erbjuds till reducerat pris då du endast betalar för kost och logi och självklart kommer du inte om du känner några sjukdomssymtom.

Påskaftons kväll

På påskaftons kväll bjuder vi in lite av bygdens folk, tänder en brasa och avslutar med en konsert med inspirerande Diane Patterson från USA som gör en bejublad konsert. Diane har sjungit på Mundekullascenen otaliga gånger och kommer förbi i samband med hennes Sverigebesök (möjlighet att köpa biljett endast till konserten).

 

Helgens upplägg

Under helgen ingår du i en mindre arbetsgrupp (ca 5 tim/dag) som leds av någon av Mundekullapersonalen såsom målning, trädgårdsskötsel, städning, putsa fönster –  med syfte att iordningställa platsen inför säsongstart. På morgnar och kvällar erbjuds meditation, musik, yoga, föreläsningar.

Om Mundekulla

 

Idag utgörs Mundekulla Retreatcenter av drygt 1500 kvm byggnation med mängder av spännande och ekologiska lösningar. Vi erbjuder aktiviteter med såväl internationell som nationell och lokal inriktning vanligtvis med ca 2000 årliga besökare på kurser, retreater, konferenser och festivaler. Vi har målmedvetet arbetat utifrån hållbarhetstänkande, utifrån devisen "Tänk 7 generationer framåt" inom såväl mat, byggnation, naturvård samt kursinnehåll.

Peter Elmberg – Musik, dans, arbetsledning

Peter läste Indianhistoria som en del av hans Universitetsstudier i USA 1996 och därefter flyttade han till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla (föräldrarnas hembygd). Verksamheten har successivt vuxit för varje år. Peter är utbildad beteendevetare och kallar sig "Ekoprenör" samt är en aktiv musiker, beteendevetare, mindfulnessintruktör och grundare av Mundekulla Retreatcenter. Peter bidrar bl.a. med sina Mindfulness Songs och Mundekulladanser på avstånd samt håller ihop helgen.

Diane Patterson (USA) – Konsert

 

Under påskaftons kväll blir det en konsert med Diane Patterson som blandar rockigt akustiskt gitarrspel med ukelele och engagerad röst med budskap som berör. Med rötterna i Amerikansk folkmusik väcker hon engagemang även hos den mest slumrande skogsmullen. Diane är en karismatisk sångerska och exceptionell musiker som vi träffade på en Hawaiiresa i januari 2008. När vi senare fick höra att hon skulle ut på Europaturné sommaren 2008 var det givet att hon skulle besöka Mundekullafestivalen där hon gjorde succé. Därefter har det blivit många återkommande uppskattade besök på Mundekulla. Hon har turnerat över hela USA och Europa i över 30 år och fanskaran växer för varje år. Lyssna här >>

 

Anna Rasmussen – Yin yoga

 

År 2006 på en ö i Thailand kom Annas riktiga möte med yogans värld och sedan dess har yogan varit en del av hennes liv. Hon utbildade sig år 2007 till Viryayoga lärare i Stockholm och senare också inom barnyoga och yinyoga och under helgen kommer hon att erbjuda ett yinyoga-pass. Anna bär på en kärlek inför yogans många olika delar, de fysiska positionerna, andetaget, meditationen, återhämtningen och livsfilosofin i dess helhet som hon upplever ger stöttning till en rikare vardag. Anna bor i Ronneby och håller med jämna mellanrum kurser i Yoga och meditation samt anordnar events med yogalärare som hon inspireras av. Till vardags jobbar hon inom kyrkan med människor som står långt utanför arbetsmarknaden, där kunskaperna inom yogans olika grenar är till stor hjälp och genomsyrar det arbete hon utför.

Sandra Geitz – Meditation & Movement Exploration

Sandra flyttade till Mundekulla i januari 2021 och driver Mundekullas Europeiska volontärprojektet samt är styrelsemedlem i Mundekulla Vänner Ideella förening, där hon arbetar för att starta upp utbildningsprojekt för ungdomsarbetare. Utöver detta arbetar hon med Zen Coaching, i form av individuella sessioner, workshops och mediations sessioner samt frigörande dans och rörelse. Hon kommer i helgen erbjuda en guidad morgon meditation samt en “movement exploration” workshop som avslutas med fridans. Det går även bra att boka sessioner med Sandra på plats. Läs mer här

 

Pernilla Franzén – Embodied Yoga Principles

Embodied Yoga Principles (EYP) är ett mindfulnessbaserat sätt att utöva yoga där du får djupa insikter om dig själv. Genom olika yogapositioner utforskar vi tillsammans styrkor och svagheter, upptäcker vad vi behöver mer eller mindre av i våra liv samt får kunskap i hur vi kan komma i kontakt med våra egna superkrafter. Vi får också syn på och möjlighet att balansera de maskulina och feminina kvalitéer som vi alla har inom oss, oavsett kön. Kort sagt - EYP är en fantastisk källa till både självkännedom och empowerment, så varmt välkommen att prova på!

Christopher Sutter – Meditation & movement

Chris erbjuder en mediation på temat själv-kärlek, samt en guidad rörelsemediation på temat “Att släppa taget och bjuda in det nya” i relation till naturen och våren. Chris är fd balettdansare från Tyskland som kom till Mundekulla våren 2021 som EU-volontär (“Youth solidarity corps”). I år kommer han att vara med och leda årets ungdomar på plats samt arbeta i köket. Chris går en utbildning inom Zen Coaching med en stor kärlek för olika kreativa uttryck.

 

Praktiska detaljer

Kostnad för helgen (tors-sön)

I priserna ingår kost, logi, alla aktiviteter samt konserten lördag

Enkelrum med egen dusch/wc: 3600 kr

Enkelrum med gemensam dusch/wc: 3150 kr

Del i dubbelrum, egen dusch/wc: 3000 kr

Del i dubbelrum, gemensam dusch/wc: 2700 kr

Sovalkov bakom draperi (inkl madrass, täcke och kudde): 2100 kr

Tältplats/husbil/husvagn utan el/pers: 1500 kr

Extra madrass i ovan nämnda rum för barn 4-14 år: 600 kr

Barn 0-3 år: Gratis

Begränsat antal deltagare.

Kostnad endast konserten med Diane Patterson, lör 16 april

(Både konserten + middagen ingår om du bokat retreaten)

 

Endast konsert (kl 20.00 - 21.30)

Vuxen över 26 år: 200 kr
25 år och under: 125 kr

Konsert + middag (kl 18.30 - 21.30)

Vuxen över 26 år: 350 kr

25 år och under: 250 kr

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

Bokningsregler

Läs våra bokningsregler här

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

THE EVENT HAS PASSED
vårbild.jpg

Dates & Times

Date 14 -17 April 2022

Check-in 16.00 -18.00
Dinner at 6.30 pm

 

The event ends at 4 pm on Sunday.

Contact

Email: info@mundekulla.se

11143665_10206701158303783_697451379766053476_n.jpg

Diane Patterson - Concert

peter.jpg

Peter Elmberg - Music, dance, work guidance

Anna Rasmussen.jpg

Anna Rasmussen – Yin yoga

DSCF3640.jpg

Sandra Geitz – Meditation & Movement Exploration

Christopher Sutter.jpg

Christopher Sutter – Meditation & Movement

DSCF0527_edited.jpg
DSCF4153.jpg
DSCF1528.jpg
målning.jpg
THE EVENT HAS PASSED
bottom of page