top of page

OPEN HOUSE: Inspiration, the Forest Garden, Cultivations, the Eco Tower

Mundekulla_webbutval_2017-07-30 kopiera.jpg

Open House & Celebration of Mundekulla's journey

Inauguration of Forest Garden and Eco Tower

22 October 2022 (LANGUAGE: SWEDISH)

Cast: Sandra Geitz, Elin Nordenberg, Peter Elmberg & Christopher Sutter, with guests
Organizer: Mundekulla Vänner (non-profit association)

Mundekulla Retreatcenter har sedan 1998 utvecklats från ett förfallet ödehus till en blomstrande verksamhet som idag lockar besökare från olika delar av världen. Vi vill fira denna snart 25-åriga resa genom att blicka mot framtiden och bjuda in till ett Öppet hus och en invigning av våra två senaste projekt - ett utkikstorn och en skogsträdgård/lövskog! Under dagen får du även en inblick i verksamheten och se spännande byggnader och odlingar.
 
Under 2021 - 2022 har våra volontärer, som en del av det Europeiska volontärprojektet vi bedriver inom “Sustainable Living”, arbetat med att lägga grunden för en ätbar skog samt skapat utbildningsmaterial för framtiden i form av skyltar, kartor och informerande texter.
 
Dagen kommer innehålla inspirerande föreläsningar, guidade turer och en vacker konstutställning från unga konstnärer med naturtemat “In dialogue with nature”. Vår önskan är att utbilda och inspirera om ätbara landskap, hållbar odling, biologisk mångfald, svensk lövskog samt skapa dialog och möjlighet till nya möten!

 

Några av dagens medverkande:

Sandra Geitz – Volontärkoordinator och utbildning

Sandra är styrelseledamot i Mundekulla Vänner (Idell förening) och arbetar som koordinator för European Solidarity Corps-programmet (ESC) samt övrigt volontärarbete på Mundekulla. Hon tar med sig firande, gemenskap och kreativitet till både programmet och Mundekullas evenemang, med sin bakgrund inom Zen Coaching, Personlig utveckling, Meditation, dans och kreativt skrivande. Läs mer om Sandra här

Elin Nordenberg – Mundekullas odlingar

 

Elin jobbar som trädgårdsmästare på Mundekulla under 2022. Hon är certifierad permakulturdesigner och har jobbat i olika trädgårdar och regenerativa projekt dom senaste fem åren med ett stort intresse för perenna plantor och konceptet av skogsträdårdsodling. Mundekullas odlingar har vuxit fram de senaste 4 åren på initiativ av Clinton Pereira som omsorgsfullt med hjälp av biokol, flis, grenar, kompost, insektshotell byggt upp en cirkelformad bädd som nu producerar grönsaker av olika slag till Mundekullas kök. Elin bedriver odlingarna tillsammans med 4 volontärer som är på Mundekulla under 7 månader.

Peter Elmberg – Föreläsning om Ekotornet

Peter Elmberg är musiker, beteendevetare och medgrundare till Mundekulla Retreatcenter dit han flyttade för drygt 25 år sedan. Idag är Mundekulla en av Nordens största anläggningar inom sin genre och Mundekullas devis är att ställa frågorna på några av vår tids största utmaningar genom praktiska exempel inom hållbar byggnation, mat, odling, skogsvård och mänsklig samvaro. Peter berättar om Mundekullas senaste projekt i form av ett 25 m högt utsiktstorn i trä med övernattningsrum, samt kort om anläggningen som helhet.

Christopher Sutter

Chris came to Mundekulla as a European Solidarity Corps Volunteer and loved it so much, that he became member of the coordinating team. He builds bridges between people with his background in dance, Zen Coaching and is Alfonso’s right-hand man in the kitchen, where he put’s a smile on people’s face with beautiful cake.

Program

 

För de som är intresserade att delta på föreläsningar och specifika hållpunkter har vi också ett program med några fasta hållpunkter:

13.30-14.00  Välkommen och start i restaurangen

14.00-14.30  Föreläsning om Eko Tornet med Peter Elmberg


14.30-15.00  Föreläsning om Skogsträdgården

15.00-15.30  Guidad tur av Skogsträdgården med våra volontärer

16.00-17.30  Konstutställning “In dialogue with Nature” & artisterna delar sina arbeten

18.15-18.30  Avslutning och tack!

Praktiska detaljer

Pris:

Gratis, med möjlighet att köpa fika och ge donationer till föreningen, skogsträdgården och artisterna som ställer ut sin konst.

Anmälan:

Ingen föranmälan krävs, bara kom som du är antingen under hela dagen eller delar av dagen. Var noga med att kika igenom programmet om det är något specifikt du vill delta på.
 

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

NO REGISTRATION NEEDED
Mundkulla_highres-73_edited.jpg

Dates & Times

Date 22 October 2022, at 1.30pm - 6.30pm

The cafe is open between: 14.00 - 18.30

Contact

Sandra Geitz: sandra@mundekulla.se

DSCF3640.jpg

Sandra Geitz

Elin Nordenberg.jpg

Elin Nordenberg

Peter_Elmberg_1.jpg

Peter Elmberg

Chris Sutter2.jpg

Christopher Sutter

DSCF0111_edited_edited.jpg
DSCF4153.jpg
NO REGISTRATION NEEDED
bottom of page