top of page

COURSE: Forest bath, Certified Forest bath guide, education

petra Finland Lars_Verket mindre kopiera

Certified Forest Bathing Guide Training

(Certified Forest Bathing Guide)

June 15 - 21, 2023 (LANGUAGE: SWEDISH)

Course leader: Petra Ellora Cau Wetterholm

Utbildningsbeskrivning Certifierad Skogsbadsguide

Varmt välkommen till Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och en professionell utbildning i läkande naturkontakt och konsten att guida Skogsbad.

Utbildningen till certifierad skogsbadsguide är för dig som vill fördjupa din egen, personliga naturkontakt och utveckla en expertis i konsten att guida andra, enligt en vetenskapligt underbyggd teori, metodisk process och väl förankrade, praktiska färdigheter. Det är ett omfattande utbildningsprogram som erbjuder dig en gedigen bas för en egen naturrelation och att utvecklas som professionell guide, med stöd och engagemang från lärare och ledare.Upplägg
 

Online föreläsningar

Utbildningen inleds med 2 halvdagars föreläsningar online. Dessa dagar erbjuder dig en grundläggande introduktion till din studiegrupp/guidecirkel och till skogsbadet som teori, metodologi och vetenskap. På så sätt kommer vi alla rustade med en guidegemenskap och viktiga grundkunskaper inför vår utbildningsvecka. Läs mer här

Utbildningsretreat

 

Utbildningen fortsätter med en veckas utbildningsretreat för att på heltid erbjuda skogsbadets olika upplevelser och dimensioner, både personligen och professionellt. Vi kombinerar och integrerar en fördjupande naturkontakt med skogsbadets teoretiska och praktiska studier, guidade skogsbad och egen naturtid varvas med praktisk och upplevelsebaserad kunskap och färdighetsträning i guidningens konst. Läs mer här

Praktikperiod

Utbildningsveckan åtföljs av en längre praktikperiod. Du erbjuds en fortsatt, personlig fördjupning av läkande naturkontakt och att bearbeta teori och metodik samt öva praktiska färdigheter. Här ingår att förbereda, guida och utvärdera egna skogsbad, att träna och utveckla sin guidekompetens och att integrera egna naturupplevelser som del av en fördjupad guidningskonst. Processen stöds av en struktur av löpande inlämningsuppgifter och personlig återkoppling och handledning samt av föreläsningar, gruppsamtal och grupphandledning online tillsammans med din personliga mentor och studiegrupp. Samtliga delar av praktiken är certifieringsgrundande. Läs mer här

Som stöd under hela utbildningen får du en utbildningsmanual och en praktikmanual, seminarier och handledning, individuellt i liten grupp och i storgrupp. Du erbjuds en tydlig, teoretisk grund och metodik som vägleder dig och vävs samman med skogsbadets guidningskonst, på svenska och i en nordisk kultur och natur. Du blir del av ett stort, nationellt nätverk med andra certifierade guider, som är berikande och värdefullt även efter utbildningen. Som certifierad guide erbjuds du att delta i utvecklande projekt och vetenskapliga studier. Efter avslutad utbildning finns möjlighet till fortsättningsutbildning och fördjupningar inom institutet.

Anmälan och information

Om du vill veta mer, har frågor eller önskar ansöka är du varmt välkommen att höra av dig till Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute och Shinrin-Yoku Sweden (www.snfti.com)

Petra Ellora Cau Wetterholm

Petra Ellora Cau Wetterholm, huvudlärare på utbildningen, är verksam som legitimerad psykolog, som certifierad natur och skogsterapiguide, utbildare och handledare och som ledare i mindfulnessbaserad metod såsom MBSR och MBCT. Hon är en stark förespråkare för utveckling av skogsbad och skogsterapi och för ett etablerande av naturkontakt i samhället, för vetenskaplig utvärdering och för att integrera naturbaserad behandling inom hälso- och sjukvård. Hon har inriktat sitt arbete som psykolog på neuropsykiatri, mindfulnessbaserad behandling och stressrehabilitering. Andra viktiga influenser är hennes bakgrund inom konstnärligt skapande och de många år hon vistats i heltidsretreat på ett Zenbuddhistiskt tempel.


Hon är grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och det etablerade ”Shinrin-Yoku Sweden”. Hon har undervisat nationellt och internationellt samt presenterat sitt arbete på ett flertal internationella events och konferenser.

Praktiska detaljer


Upplägg

2 halvdagars online föreläsning, 7 dagars professionell utbildningsretreat följt av 3,5 månaders praktik under handledning + certifieringsprocess

Datum

Hela utbildningen: 10/6 – 10/10

Inledande föreläsningar: 10 och 11 juni

Utbildningsretreat: 15 – 21 juni

Praktiktid: 26 juni – 10 oktober

Tid

Online: 10 och 11 juni kl 14.30 – 17.30

Utbildningsretreat: 15 juni kl 16.30 – 21 juni ca 13.30

Kursavgift

Certifierad Skogsbadsguide: 25 800 kr (+moms 6 450 kr)

Inkluderar: 4 månaders utbildning, 2 manualer, skriftlig återkoppling, personlig handledning samt certifieringsprocess inkl. certifikat och guidemärken, digitalt och broderat. Medlemskap i SNFTI Guidenätverk.

Kost och Logi tillkommer för utbildningsretreaten.

Kostnad för kost och logi, 6 nätter (7 dagar) (bokas på separat formulär och betalas i receptionen vid ankomst)

Enkelrum med egen dusch/wc: 8200 kr

Enkelrum med gemensam dusch/wc: 7600 kr

Del i dubbelrum med egen dusch/wc: 7000 kr

Del i dubbelrum med gemensam dusch/wc: 6400 kr

Sovalkov (inkl madrass, täcke, kudde): 5200 kr

Anmälan och registrering

Se nedan eller välkommen till hemsidan: SNFTI


Observera att du anmäler dig i 2 steg:

1) Boka utbildning

Fyll i ansökningsformulär via SNFTI hemsida genom att klicka här: ANMÄLAN


2) Boka kost och logi
Fyll i bokningsformuläret för kost och logi genom att klicka här

(Du kan även boka det via SNFTIs hemsida här)
Kost och logi betalas sedan i receptionen vid ankomst.

Avbokningsregler
Registrering och inbetalning av anmälningsavgift reserverar en plats på utbildningen. Avbokning inom en vecka, ger full återbetalning av anmälningsavgift med ett avdrag på 500 kr för administrativa kostnader. Avbeställning senare än en vecka efter registrering och före 60 dagar före träning, erbjuder återbetalning på 50% med avdrag på 500 kr för administrativa kostnader. Vid allvarliga hälsoproblem erbjuds återbetalning med 50% mot sjukintyg.

*Force Majeur – Om något oförutsett utanför mänsklig kontroll händer, något som är omöjligt att förutse eller förordningar utfärdade av myndigheterna som innebär att kursen måste ställas in och flyttas, gäller överenskommet avtal för bokning och avbokning mellan Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI, Shinrin-Yoku Sweden och utbildningsdeltagaren. SNFTI och Shinrin-Yoku Sweden erbjuder i detta fall, utan extra kostnad ett annat datum då utbildningen kan äga rum istället. SNFTI och Shinrin-Yoku Sweden har inga möjligheter att ersätta eventuella resekostnader för deltagare i händelse av inställd kurs av ovan orsak.

Information mat och boende

  • Mundekulla serverar ekologisk och vegetarisk mat och erbjuder mjölk- och glutenfria alternativ för dig som önskar. Vi kan dock inte tillgodose tillfälliga dieter.

  • Alla deltagare ska anmäla sig i receptionen vid ankomst.

  • Ta med lakan och handduk. Kan också hyras för 150 kr/set i receptionen.

  • Var och en städar sitt rum. Städning kan köpas för 300 kr per rum. För icke utförd slutstädning debiteras 400 kr.

  • Stearinljus får inte användas på rummen och husdjur får inte medfölja.

  • Gruppen hjälps åt med disk efter måltider (enstaka diskpass).

  • Tag gärna med kläder för skogs/naturvandringar.

För mer info om utbildningen:
Läs mer om utbildningen här

Resa till Mundekulla

Klicka här för information om hur du tar dig till Mundekulla.

Samåkning

Välkommen att gå med i vår samåkningsgrupp på Facebook där du kan önska eller erbjuda skjuts till ett specifikt event på Mundekulla.

THE EVENT HAS PASSED
BOOK ROOM & BOARD HERE
Skogsbad_edited_edited_edited.jpg

Dates & Times

Date June 15 – 21, 2023

Check-in  at 2 – 4 pm
The training ends on June 21 with lunch (approx. 1:30 pm.).

Contact

Email Petra: contact@snfti.com

Petra skogsbad 2_edited.jpg

Course leader: Petra Ellora Cau Wetterholm

te5_Lars_Verket kopiera_edited.jpg
Marika-och-Mundekulla-2022-2 m.jpg
IMG_9691_edited.jpg
24435222-J7zzl_edited_edited.jpg
te3_Lars_Verket mindre kopiera_edited.jp
IMG_3814 mindre 2.jpg
THE EVENT HAS PASSED
BOOK ROOM & BOARD HERE
bottom of page